Nagymamáink bölcsessége - applikációban!

Nagymamáink bölcsessége - applikációban!

2018. 12. 11.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Ahhoz, hogy biztonságban érezhessük magunkat a jövőben, csak egy kicsiny változásra van szükségünk a saját életszemléletünkben. Nagymamáink ismerték ezt a titkot. Az ő bölcsességüket alkalmazhatjuk egy új applikáció révén.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha nem akar lemaradni a nyugdíjakat és a nyugdíjas korra való felkészülés lehetőségeit érintő fejleményekről, iratkozzon föl a NyugdíjGuru News ingyenes heti hírlevelére!

 

 

Nem tudom, kedves Olvasóm, hogy tudja-e: nem lehet gyakorolni a nyugdíjba vonulást.

Erre csak egyszer van lehetőségünk.

Ráadásul az 1970 után született korosztályok tagjainak szembesülniük kell azzal is, hogy ők már nem kaphatnak olyan természetességgel és olyan átlagösszegben nyugdíjat, mint az idősebb generációk tagjai.

Az aktív kori életszínvonal részbeni megőrzése is lehetetlenné válik, ha sokkal több és sokkal tovább élő időskorú jogosult járadékát sokkal kevesebb aktív korú itthon dolgozó által fizetett járulékból kell majd finanszírozni.

Ezért elkerülhetetlen kényszerűség az öngondoskodás. (Ha nekem nem hinné ezt el, akkor higgye el a magyar államnak: a nyugdíjcélú előtakarékossági piacon jövőre már az állami nyugdíjkötvények is elérhetőek lesznek. Ennél kézzel foghatóbb bizonyítéka nem is létezhet annak, hogy nem elegendő az állami nyugdíjrendszerre hagyatkoznunk, ha a saját jövőnkről van szó.)

A személyes és családi jövőnk anyagi biztonságának megerősítéséhez azonban nem azt kell megtakarítanunk, amink marad, miután minden aktuális számlánkat és költségünket kifizettük – hiszen ezzel a hozzáállással úgysem marad semmink. 

Ahhoz, hogy biztonságban érezhessük magunkat a jövőben is, vagyis hogy jól mehessünk nyugdíjba, csak egy kicsiny változásra van szükségünk a saját életszemléletünkben. Szinte észre sem fogjuk venni, ha mostantól először a jövőbeni kiadásaink fedezetére teszünk félre, és csak azt költjük el, ami a megtakarításunk után a számlánkon vagy a pénztárcánkban marad.

Nagymamáink mindegyike tudta ezt. Csak mi elfelejtettük ezt az ősi tudást.

 

De most van egy nagyon könnyen használható és nagyon cool eszköz, ami visszahozza ezt a tudást a számunkra, s amit a Gránit eBank applikációban találtam meg: az automatikus költségelemző funkció.

Ha bankkártyát használunk, hajlamosak vagyunk többet költeni, mintha készpénzzel fizetnénk, hiszen az elektronikus pénzmozgást nem érzékeljük. Ezen segít a költségelemző applikáció, hiszen azonnal láthatóvá teszi a havi kiadásainkat és azok megoszlását.

Ez az applikáció segít felelősen gondolkodnunk a mai kiadásainkról - hogy a jövőben is fedezni tudjuk majd az akkori kiadásainkat...

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...