Helyes diagnózis nélkül nincs jó terápia

Helyes diagnózis nélkül nincs jó terápia

2018. 11. 28.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Következetes pénzügyi stratégiával hosszabb idő alatt csekélyebb összegű rendszeres megtakarítással is rendkívül jelentős mértékű nyugdíjtőkét lehet felépíteni. Ehhez az első lépés az, hogy átlássuk, most mennyit és mire költünk.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha nem akar lemaradni az időskorra való felkészülés modern lehetőségeiről, iratkozzon föl a NyugdíjGuru News változatlanul ingyenes heti hírlevelére!

 

 

Negyedszázados tapasztalataim szerint Magyarországon az emberek túlnyomó többsége nincs tudatában a rendelkezésére álló pénzügyi lehetőségeknek, miközben nem ismeri fel magától a jövőbeni kiadásai fedezetének megteremtését szolgáló tőkefelhalmozás szükségességét.

Sokan még azt sem hiszik el, hogy következetes pénzügyi stratégiával csekélyebb összegű rendszeres megtakarítással is rendkívül jelentős mértékű tőkét lehet felépíteni, ha elegendő időt hagyunk erre.

Ráadásul saját pénzügyeinket illetően nem racionális és szakmai érvek alapján döntünk, sokkal inkább az érzéseinkre, a benyomásainkra támaszkodunk, s a pillanatnyi lelkiállapotunk minden egyéb tényezőnél jobban befolyásolhat minket.

Ezért van szükségünk egy olyan tükörre, amely képes megmutatni a valós pénzügyi viselkedésünket.

Legutóbb pontosan ilyen tükörre leltem a Gránit eBank kiadáselemző applikációjában - nem véletlenül ajánlom szíves figyelmükbe!

A kiadásaink nyilvántartásával ugyanis nem csak azt láthatjuk át, mennyi pénzről kell gondoskodnunk a családunk megélhetéséhez, hanem azt is, hogy a kiadásaink okosabb szervezésével hogyan találhatjuk meg fájdalommentesen a fölösleges családi kiadásaink terhére azokat a megtakarítási lehetőségeket, amelyek a jövőbeni kiadásaink fedezetének megteremtéséhez – egyúttal a gyermekeinket terhelő jövőbeni eltartási és támogatási kötelezettségek megelőzéséhez -  szükségesek.

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...