Mi számítható be a nők kedvezményes nyugdíjára jogosító időbe?

Mi számítható be a nők kedvezményes nyugdíjára jogosító időbe?

2020. 07. 16.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A mai nyugdíjrendszerben talán a legtöbb kérdés a nők kedvezményes nyugdíjával kapcsolatban merül föl. Elsősorban a jogosító idő, a keresőtevékenységgel szerzett szolgálati idő, a gyermekek után szerezhető szolgálati idő fogalmait tisztázom e videómban.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha Önnek személyes kérdése van a nők kedvezményes nyugdíjával,  annak feltételeivel, a jogosító idő számításával, az igénylés lehetőségeivel és optimális időzítésével kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti föl a kérdését, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A mai nyugdíjrendszerben talán a legtöbb kérdés a nők kedvezményes nyugdíjával kapcsolatban merül föl.

Elsősorban a jogosító idő, a keresőtevékenységgel szerzett szolgálati idő, a gyermekek után szerezhető szolgálati idő és a nyugdíj összegének kiszámítása során figyelembe vehető, összes szolgálati idő fogalmának értelmezése ütközhet nehézségekbe, de a szolgálati idő arányosítása is nehezen kezelhető jelenség.

Ebben a videómban megvilágítom a különféle szolgálati időtartamok és kategóriák mibenlétét, egyúttal elmagyarázom, milyen szolgálati időtartamok nem számíthatók be a nők kedvezményes nyugdíjára jogosító időbe, milyen gyermekneveléssel szerezhető szolgálati időtartamok léteznek, és mit kell értenünk az egyes szolgálati idő kategóriákkal "egy tekintet alá eső" tartamokon.

A videó megtekintése után érthetővé válik, hogyan kell értelmezni a nők kedvezményes nyugdíjának kettős időfeltételét, amelyet egy jogosultsági csúszka bemutatásával is illusztrálok.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...