Milyen új terve van az államnak az önkéntes nyugdíjmegtakarítások piacán?

Milyen új terve van az államnak az önkéntes nyugdíjmegtakarítások piacán?

Az állam valamilyen módon ismét közvetlenül belépne az önkéntes nyugdíj-előtakarékossági megoldások piacára egy friss bejelentés szerint. Mit tervezhet, mit tehet, mit szeretne az állam? Erről beszéltem a Jazzy Rádió Millásreggeli című műsorában 10/26-án.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha el akarja kerülni a kellemetlen meglepetéseket a saját vagy a közeli hozzátartozói mostani vagy leendő nyugdíjával kapcsolatban, iratkozzon föl a NyugdíjGuru News INGYENES HETI HÍRLEVELÉRE!

 

A Jazzy Rádió sokak számára ikonikus Millásreggeli című gazdasági "muppet show"-jának pénteki, október 26-i adásában arról beszéltem, hogy vajon mire készülhet az állam a nyugdíj-előtakarékosság piacán. Bejelentette ugyanis a Portfolio legutóbbi öngondoskodási konferenciáján Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, hogy az állam belépne a hosszú távú nyugdíjcélú megtakarítások piacára is.

Vajon mire utalhat ez a bejelentés? Nyilván hosszú távú magyar állampapír kibocsátási terve lebeghet a háttérben, de ezer más megoldás is elképzelhető - és csak remélhetjük, hogy az állami belépés nem teszi tönkre a piaci versenyt ezen a kiemelten fontos és a jövőnket meghatározó pénzügyi területen. 

Egyelőre csak a lehetőségek felvillantására van módunk, miután a kormányzat még nem hozta nyilvánosságra az ezzel kapcsolatos terveit.

A beszélgetést IDE KATTINTVA hallgathatja meg (a hangfájl 2. percétől indul a velem folytatott beszélgetés).

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...