Milyen új terve van az államnak az önkéntes nyugdíjmegtakarítások piacán?

Milyen új terve van az államnak az önkéntes nyugdíjmegtakarítások piacán?

2018. 10. 27.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Az állam valamilyen módon ismét közvetlenül belépne az önkéntes nyugdíj-előtakarékossági megoldások piacára egy friss bejelentés szerint. Mit tervezhet, mit tehet, mit szeretne az állam? Erről beszéltem a Jazzy Rádió Millásreggeli című műsorában 10/26-án.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha el akarja kerülni a kellemetlen meglepetéseket a saját vagy a közeli hozzátartozói mostani vagy leendő nyugdíjával kapcsolatban, iratkozzon föl a NyugdíjGuru News INGYENES HETI HÍRLEVELÉRE!

 

A Jazzy Rádió sokak számára ikonikus Millásreggeli című gazdasági "muppet show"-jának pénteki, október 26-i adásában arról beszéltem, hogy vajon mire készülhet az állam a nyugdíj-előtakarékosság piacán. Bejelentette ugyanis a Portfolio legutóbbi öngondoskodási konferenciáján Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, hogy az állam belépne a hosszú távú nyugdíjcélú megtakarítások piacára is.

Vajon mire utalhat ez a bejelentés? Nyilván hosszú távú magyar állampapír kibocsátási terve lebeghet a háttérben, de ezer más megoldás is elképzelhető - és csak remélhetjük, hogy az állami belépés nem teszi tönkre a piaci versenyt ezen a kiemelten fontos és a jövőnket meghatározó pénzügyi területen. 

Egyelőre csak a lehetőségek felvillantására van módunk, miután a kormányzat még nem hozta nyilvánosságra az ezzel kapcsolatos terveit.

A beszélgetést IDE KATTINTVA hallgathatja meg (a hangfájl 2. percétől indul a velem folytatott beszélgetés).

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...