Aki kockázat nélkül szereti

Aki kockázat nélkül szereti

2019. 10. 22.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Aki kerülni kívánja a pénzügyi kockázatokat a jövőről való gondoskodása során, annak különösen ajánlom ezt a posztomat.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha Önnek személyes kérdése van a jövőbeni vagy a már meglévő nyugdíjával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

 

Aki kockázat nélkül szereti

 

A friss felmérésekben megkérdezettek túlnyomó többsége (több, mint kétharmada) egyetért azzal, hogy öngondoskodás nélkül már egy-két évtizeden belül is sanyarú jövő várhat a leendő nyugdíjasokra.

Nem véletlen, hogy a magyar állam háromféle nyugdíjcélú megtakarítást is adójóváírásokkal támogat. 

Az önkéntes nyugdíjpénztári tagdíjfizetés és a nyugdíjelőtakarékossági számlára történő befektetés mellett a nyugdíjbiztosítási szerződések alapján elhelyezett megtakarítások után is kérhető a befizetett személyi jövedelemadóból a megtakarítás 20%-ának megfelelő összeg jóváírása (a háromféle előtakarékosságra idén is összesen 280 ezer Ft erejéig).

A rendkívül sikeresnek bizonyult, sávos kamatozású új állampapír, a Magyar Állampapír Plusz csak ötéves futamidejű, ezért nem is nyugdíjcélú államkötvényként hirdetik. Hamarosan sor kerülhet a kifejezetten nyugdíjcélú előtakarékosság keretében vásárolható hosszú tartamú állampapírok kibocsátására is, amelyeknek persze – éppen a hosszú tartam miatt – nehéz lesz megismételniük a MÁP Plusz sikerét.

Aki a biztonságot szereti – és nem szeretne semmilyen befektetési kockázatot viselni -, vagyis aki később hosszabb tartamú állampapír vásárlásán is nyilván gondolkodhat, addig is mindenképpen nézze át azokat a kamatadó-mentességet és öröklési illeték alóli mentességet is nyújtó forintos és eurós nyugdíjbiztosítási megoldásokat, amelyek a Grawe kínál a nyugdíjas éveikről kockázatmentesen előre gondoskodni kívánó ügyfeleinek.

 

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...