Komoly változás készülhet a nők 40 kedvezménynél?

Komoly változás készülhet a nők 40 kedvezménynél?

2024. 02. 21.

Idén már 467 milliárd forintot kell a Nők40-ben testet öltő pozitív diszkrimináció, illetve az azzal együtt lényegében kialakult kettős nyugdíjkorhatár biztosítására fordítani.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nők kedvezményes nyugdíjával, annak optimális igénylésével vagy növelési lehetőségeivel kapcsolatban, akkor azt ide kattintva fölteheti, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.
Ha nem akar lemaradni a nyugdíjrendszert, a nyugdíjakat és a nyugdíjas életre való felkészülés lehetőségeit érintő változásokról, akkor ide kattintva iratkozzon föl az ingyenes heti hírlevelemre!

 

A Pénzcentrum.hu hírportál összefoglalót közöl a nők kedvezményes nyugdíjáról írt elemzésemről, amelyet ide kattintva olvashat el.

Részlet az összefoglalóból:

Farkas András azt írja, hogy idén már 467 milliárd forintot kell a Nők40-ben testet öltő "pozitív diszkrimináció", illetve az azzal együtt lényegében kialakult kettős nyugdíjkorhatár biztosítására fordítani.

Az utóbbi években a nyugdíjba vonuló hölgyek fele a Nők40-et veszi igénybe, így a kedvezményes nyugdíjak az összes új nyugdíj-megállapítás közel 30%-át teszik ki minden évben.

A Nők40 első tíz évében, 2011 és 2020 között 298 ezer nő vette igénybe ezt az ellátást, míg a következő években várhatóan további 233 ezer hölgyet csábít el a korhatár előtti nyugdíj lehetősége.

A Nők40 feltételei 2027-től (a 2026-os választási évet követően) szigorodhatnak, hiszen 2011 óta 3 évvel, 62 évről 65 évre emelkedett a nyugdíjkorhatár, és ezt a 3 éves növekedést (még) nem építették be a nők kedvezményes nyugdíjára jogosító időbe, amely kezdettől változatlanul 40 év.

 

 

 

A Pénzcentrum portál egy másik cikkében is idézi a Nők40-ről írt elemzésem következtetéseit, ezt a cikket ide kattintva olvashatja el.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...