A nyugdíjrendszer Magyarországon

A nyugdíjrendszer Magyarországon

2019. 11. 19.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A folyó finanszírozású magyar nyugdíjrendszer a másfél-két évtized múlva és azt követően nyugdíjba vonuló évjáratok tagjai számára önmagában már nem lesz képes megfelelő nyugellátást biztosítani. Ennek okairól beszélek e videóban.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha Önnek személyes kérdése van a jövőbeni vagy a már meglévő nyugdíjával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A magyar társadalom demográfiai öregedése (az idősek arányának növekedése, a fiatalok arányának csökkenése), továbbá a fiatal és középkorú munkaerő egy jelentős részének tartós vagy véágleges külföldre költözése, emellett a magyar foglalkoztatási viszonyok sajátos alakulása (a minimálbéresek, részmunkaidősök, katások, közfoglalkoztatottak tömegei) összességében oda vezetnek, hogy a 2030-as évek derekától a nyugdíjrendszer jelentős finanszírozási problémákkal szembesül, így egyre több ember egyre kisebb nyugdíjvárománnyal számolhat csak a jövőben. Az y, a z és az alfa generáció tagjai nem ringathatják magukat abban az illúzióban, hogy öngondoskodás nélkül meg tudnakj majd élni nyugdíjas korukban.

Ennek okait mutatom be és fejtem  ki ebben a filmben.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...