Nagyon nagy reccsenést fog majd okozni, amikor a Ratkó-unokák nemzedéke elmegy nyugdíjba

Nagyon nagy reccsenést fog majd okozni, amikor a Ratkó-unokák nemzedéke elmegy nyugdíjba

2023. 08. 21.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

2040 körül lesz az első olyan pillanat, amikor tényleg nagyon megnehezedik a nyugdíjrendszer finanszírozása, legkésőbb ekkor elkerülhetetlenné válik a nyugdíjkorhatár emelése.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a nyugdíjával, a nők kedvezményes nyugdíjával, a nyugdíjigénylés időzítésével, a nyugdíjak megállapításával, számításával, vagy a nyugdíjak emelésével kapcsolatban, akkor azt ide kattintva fölteheti, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A Szeretlek, Magyarország! hírportálnak nyilatkoztam a nyugdíjkorhatár emelése mellett és ellen szóló érvekről, a 2025-re vállalt nyugdíjreform lehetséges összetevőiről.

Az interjú bevezetője:

"2025-ben lépne életbe Magyarországon egy nagyszabású nyugdíjreform, az ezzel kapcsolatos intézkedések tervezésénél sajtóinformációk szerint vizsgálni fogja a kormány a nyugdíjkorhatár további emelésének lehetőségét is, mivel a 2030-as évek közepére a GDP-arányos kiadások várhatóan emelkedni fognak. Erről kérdeztük Farkas András nyugdíjszakértőt, a NyugdíjGuru News alapító-főszerkesztőjét."

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

 

 

Ezt a nyilatkozatomat részletesen ismerteti a 24.hu hírportál is, ezt ide kattintva olvashatja el.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...