A nyugdíjakra kevesebb forrás jut majd?

A nyugdíjakra kevesebb forrás jut majd?

2020. 05. 16.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Az egészségügy lehet a nyertese a következő éveknek, az oktatásra és a nyugdíjakra arányaiban kevesebb forrás jut majd – derül ki a kormány új konvergencia-programjából. Ennek kapcsán nyilatkoztam a Blikknek.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha Önnek személyes kérdése van a nyugdíjával vagy a nyugdíjjogosultságával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti föl a kérdését, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.
 

 

Idézet a cikkből:

"A nyugdíjkiadások arányaiban zsugorodnak: 2016-ban még a büdzsé 9,7 százalékát tették ki, idén kereken 9 százalékot, 2030-ban pedig 8,4 százaléknyi résszel kalkulál a kormány, igaz, ebbe nincs beleszámolva a szóban már megígért 13. havi nyugdíj, amit négy lépcsőben, a jövő év elejétől kezdve kapnának meg a nyugdíjasok, ami 2024-től 300 milliárd forintos pluszkiadást jelent.

A szakértő szerint nagyon jelentősen kell nőnie a gazdaságnak, ha arányaiban csökkennek a nyugdíjkiadások, mivel demográfiai okokból egyre több lesz a nyugdíjas. 

– Jelenleg az ország népességének 20 százaléka nyugdíjas, 2030-ra 24 százalék lesz nyugdíjaskorú, ami 300 ezerrel több nyugellátottat jelent – magyarázta a Blikknek Farkas András, a nyugdijguru.hu alapítója, aki szerint az szinte kizárható, hogy a jelenlegi nyugdíjasok nyugdíjába belepiszkálnának, inkább a leendő nyugdíjasok aggódhatnak. – A korhatáremeléstől a nyugdíjplafonig sok minden elképzelhető – sorolta a szakember."

A cikket IDE KATTINTVA vagy IDE KATTINTVA olvashatja el! 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...