A mamahoteles generáció nyugdíjvárakozásairól

A mamahoteles generáció nyugdíjvárakozásairól

2019. 08. 30.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Egy érdekes felmérés szerint a "mamahoteles generáció fele nyugdíjasként is a családjára támaszkodna". Hogyan kell ezt értelmezni és mit tehetnek valójában a fiatalok a saját leendő nyugdíjuk biztosítása érdekében?

K Küldés K Nyomtatás

 


Sok ezer ember fordult már hozzám az utóbbi években, hogy segítsek megoldani a nyugdíjproblémáit. Ha Önnek is van személyes kérdése a nyugdíjával vagy egyéb társadalombiztosítási ellátásával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti azt föl nekem, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal megválaszoljam.
 

 

A Trend FM rádió Délutáni Monitor című műsorában beszélgettem Érczfalvi András szerkesztővel arról a friss felmérésről, amely szerint a  fiatalok úgy vélik, 5-10 évet töltenek majd nyugdíjasként és 40 százalékuk ez idő alatt nem is szeretne dolgozni. A huszonévesek több mint harmada szerint az időskori anyagi biztonság érdekében már 18 éves kortól érdemes elkezdeni félretenni. 

Az Eurostat 2018 októberi adatai szerint a 16-29 éves európai fiatalok majdnem 70 százaléka szüleivel él. A kutatásban megkérdezett hasonló korúak közel fele - akik a fenti adatok szerint jellemzően „mamahotelesek” - úgy vélik, hogy időskorukban is rokonaik támogatására fognak szorulni. Majdnem minden nyolcadik megkérdezett bizakodó és úgy gondolja, nem kell majd munkát vállalnia, míg másik 21 százalék szerint rokonai hozzájárulása nélkül is boldogulni fog. A megkérdezettek közel harmada bizonytalan annak tekintetében, hogy szüksége lesz-e családja segítségére.

Az augusztus 29-én is elhangzott beszélgetést az alábbi hangfájl megnyitásával hallgathatja meg.

 

Dr.Farkas András a mamahoteles generáció nyugdíjvárakozásairól


K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...