A kor szerinti diszkriminációról, az öregeket bántó előítéletekről

A kor szerinti diszkriminációról, az öregeket bántó előítéletekről

2021. 03. 30.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Az öregedő társadalmakban, különösen a pandémia kegyetlen tükrében, fölerősödnek az idősekkel szembeni bántó előítéletek. A munkaerőpiacon már 50 fölött érezhető az erőteljes (persze rejtett) életkori diszkrimináció.

K Küldés K Nyomtatás

 

Minél több az idős ember egy társadalomban, annál nagyobb a kockázata, hogy fölerősödnek az öreg-ellenes előítéletek. Ennek sorozatos bizonyítékai a gazdaság és a társadalom minden területén tetten érhetők, az idősek munkapiaci helyzetétől az öregek egészségügyi ellátásán át a kommunikációs csatornák nyugdíjasokról bemutatott felszínes képéig.

A Trend FM Délutáni Monitor című műsorában Érczfalvi András szerkesztő-műsorvezető vendégeként beszéltem a nyugdíjasokat sújtó előítéletes, felületes, hamis, bántó gondolkodásmódról és azok megnyilvánulásairól, s persze arról, hogy mit lehet tenni az "ageism", az életkori diszkrimináció ellen.

Dr.Farkas András az öreg-ellenes előítéletekről a Trend FM Délutáni Monitor adásában 20210329


K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...