Pillanatfelvétel a nyugellátásokról

Pillanatfelvétel a nyugellátásokról

2018. 12. 12.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Megjelent a KSH “Nyugdíjak és egyéb ellátások, 2018” című kiadványa, ennek főbb megállapításait összegzem a lokal.hu portálon.

K Küldés K Nyomtatás

 

Iratkozzon föl a NyugdíjGuru News ingyenes heti hírlevelére, hogy ne maradjon le a nyugellátások jelenét és jövőjét érintő fontos  fejleményekről!

 

Megjelent a KSH “Nyugdíjak és egyéb ellátások, 2018” című kiadványa, ennek főbb megállapításai a következők:

Magyarországon az év elején idén 2,6 millió fő, az előző év azonos időszakához képest 1,6%-kal kevesebb ember, de így is több, mint a lakosság egynegyede részesült nyugdíjban és egyéb ellátásokban.

Tavaly a nyugdíjra és egyéb ellátásokra fordított kiadások 3 598,5 milliárd forintot tettek ki, ami a GDP 9,4%-ának felelt meg.  A Nyugdíjbiztosítási Alapból nyugellátásra 3 147,3 milliárd forintot fordítottak, aminek 88%-át öregségi nyugdíjra (vagyis korbetöltött öregségi nyugdíjra és a nők kedvezményes nyugdíjára), 12%-át pedig hozzátartozói nyugellátásokra (özvegyi és szülői nyugdíjak, árvaellátás) költötték.

A cikk folytatását IDE KATTINTVA olvashatja el!

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...