A magyarok negyede nyugdíjas, és vannak járások, ahol tombol a nyugdíjasszegénység

A magyarok negyede nyugdíjas, és vannak járások, ahol tombol a nyugdíjasszegénység

2024. 04. 26.

Az RTL Reggeli beharangozója: "A KSH közzétette a nyugdíjakról és egyéb ellátásokról szóló statisztikákat – Farkas András nyugdíjszakértő elemezte a számokat."

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a meglévő vagy a jövőbeni nyugdíjával, a nők kedvezményes nyugdíjával, vagy a nyugdíjjogosultság növelési lehetőségeivel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti fel nekem a kérdését, hogy azt jutányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal megválaszoljam.

 

Az RTL Reggeliben beszéltem friss statisztikai adatok kapcsán a nyugdíjasok helyzetéről.

A Reggeli beharangozója:

A KSH közzétette a nyugdíjakról és egyéb ellátásokról szóló statisztikákat – Farkas András nyugdíjszakértő elemezte a számokat. Kiemelte, a magyarok negyede valamilyen nyugdíjas ellátásban – például öregségi vagy rokkantsági nyugdíjban – részesül. Szerinte ez önmagában pozitívum, hiszen jelentheti azt, hogy bár öregszik a társadalom, egyre tovább élünk. Kiemelte azt is, hogy a férfiak és nők közötti szakadék a nyugdíjak tekintetében kisebb, mint a fizetések szempontjából, azonban a szakértő szerint az átlagnyugdíj összege jóval magasabb is lehetne. Vannak ugyanis olyan járások, ahol elképesztően alacsony az átlagnyugdíj, de az országos átlag is csak a nettó átlagfizetések 55-60 százalékát éri el.

Az adást ide kattintva tekintheti meg.

 

Dr.Farkas András az RTL Reggeli stúdiójában
K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...