Megszűnik-e a nők kedvezményes nyugdíja?

Megszűnik-e a nők kedvezményes nyugdíja?

2017. 07. 13.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A nők kedvezményes nyugdíjának megszüntetése az OECD és néhány nyugdíjszakértő javaslata nyomán már az egyik ellenzéki párt választási programjában is felmerül. Fenyegeti-e az érintett hölgyeket e kedvezményes nyugdíj lehetőségének elvesztése?

K Küldés K Nyomtatás
Ha időben értesülni akar a nők kedvezményes nyugdíját érintő fejleményekről, iratkozzon föl az INGYENES heti hírlevelemre!

 

A választások közeledtével minden párt számára létkérdés, mennyire vonzó a programja a több, mint kétmillió nyugdíjas szavazópolgár számára. A kormánypártok kedvező helyzetben vannak e tekintetben, hiszen a nyugdíjrendszer jelenleg stabil, a törvényben előírt nyugdíjemelések az infláció lassú erősödésével a nyugdíjösszeg érzékelhető növekedését eredményezik, amelyet csak erősíthet az idén és jövőre is valószínűleg kifizethető nyugdíjprémium. A nyugdíjban lévőket nem érintette a 2011. évi nagy átalakítás, amelynek során megszűnt a rokkantsági nyugdíj és az összes előrehozott nyugdíj lehetősége (a nők kedvezményes nyugdíja kivételével), így több százezer ember érezhette vesztesnek magát – de nem a nyugdíjasok, akik kegyeit keresik most a pártok, hiszen ők rendben kapják a járandóságukat. Az ellenzéki pártok sokkal nehezebb helyzetben vannak, hiszen csak egy pillanatnyilag stabil rendszer megváltoztatására irányuló ötletekkel kampányolhatnak. Az egyik párt például most tűzte zászlajára a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségének visszahozását, ami nem ördögtől való elképzelés, azt viszont nem említette, hogy ez a változtatás csak a nők kedvezményes nyugdíjának egyidejű megszüntetése vagy lényegi szigorítása mellett képzelhető el. 

A cikk folytatását IDE KATTINTVA olvashatja el a Világgazdaság honlapján.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...