Nyugdíjinfók a karanténból - a nők kedvezményes nyugdíja melletti munkavégzés feltételei

Nyugdíjinfók a karanténból - a nők kedvezményes nyugdíja melletti munkavégzés feltételei

2020. 05. 14.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A nők kedvezményes nyugdíja mellett a versenyszférában munkaviszonyban korlátozás nélkül, egyéb jogviszonyokban 2020. július 1-jétől szintén korlátozás nélkül lehet dolgozni. A közszférában továbbra sem folyósítható az illetmény mellett a nyugdíj.

K Küldés K Nyomtatás

 


Ha Önnek személyes kérdése van a nyugdíjával vagy a nyugdíjjogosultságával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti föl a kérdését, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.
 

 

A nők kedvezményes nyugdíja mellett

- a versenyszférában

= munkaviszonyban korlátozás nélkül,

= egyéb jogviszonyokban (pl. vállalkozó, megbízott) 2020. június 30-áig az éves keretösszegre figyelemmel, 2020. július 1-jétől korlátozás nélkül lehet dolgozni,

- a közszférában viszont szüneteltetik a nők kedvezményes nyugdíját, amíg tart a közalkalmazotti, közszolgálati jogviszony.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...