Vízválasztó a nyugdíjkorhatár után

Vízválasztó a nyugdíjkorhatár után

2020. 02. 24.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Ha valaki a nyugdíjkorhatár betöltésével még nem kíván nyugdíjba menni, kérheti az ellátása rögzítését, azaz folyósítás nélküli megállapítását. A Napi.hu részletesen ismerteti a TV2 Mokkában elhangzott interjúmat.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha Önnek személyes kérdése van a meglévő vagy a jövőben esedékes nyugdíjával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti föl a kérdését, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

Nagyon sokan szeretnének magasabb nyugdíjat, amit kétféle módszerrel is lehetővé tesz a nyugdíjtörvény.

Ha valaki betölti a nyugdíjkorhatárát, de még nem kívánja igényelni a nyugdíját, viszont szeretné tudni, hogy pontosan milyen nyugdíjra számíthat, kérheti a nyugdíja rögzítését, azaz az öregségi nyugdíja folyósítás nélküli megállapítását.

A nyugdíjrögzítés lényege az, hogy amikor az érintett később ténylegesen nyugdíjba kíván vonulni, az akkor megállapított öregségi nyugdíj helyett választhatja a rögzített nyugdíj (időközi esedékes emelésekkel növelt) összegének a folyósítását, feltéve, hogy a rögzítés időpontját követően további legalább 365 nap szolgálati időt szerzett. Mellékfeltétel, hogy az érintett legalább 20 év szolgálati időt szerezzen, de ennyit általában megszereznek a korhatárt betöltők Magyarországon.

A cikk folytatását IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...