Generációk harca?

Generációk harca?

2018. 06. 25.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

"A nyugdíjasokat tolja, az 55 évesnél idősebbek kedvezményét viszont elveszi a kormány" címmel jelent meg a HVG online portálján Balla Györgyi cikke, amelyben részletesen idézi az én véleményemet is a nyugdíj melletti munka jövő évi változásairól.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha időben értesülni szeretne a nyugdíjakat érintő fejleményekről, iratkozzon föl az INGYENES heti hírlevelemre!

 

"Farkas András nyugdíjszakértő is arra hívja fel a figyelmet, hogy jövőre 64 évre emelkedik a nyugdíjkorhatár, így a nők közül sokan már felsőfokú végzettséggel és 40 év munkaviszonnyal nyugdíjba mehetnek. Vagyis még több, ráadásul képzett, munkaképes emberről mondhat le a munkahelye, miközben országszerte égető a munkaerőhiány.

A szakértő azt mindenképp üdvözli, hogy jövőre a munkáltatóknak nem kellene sem szociális hozzájárulási adót, sem szakképzési hozzájárulást fizetniük, ha az alkalmazottjuk nyugdíjas, csak és kizárólag 15 százalék személyi jövedelemadó terheli őket. Ezzel lényegében minden akadály elhárul a nyugdíjasok tovább foglalkoztatása elől. Kivéve a közszférát, a tanároknak továbbra is választaniuk kell: dolgoznak vagy nyugdíjba mennek. Az egészségügyben viszont maradhatnak a kórházakban a nyugdíjas korú orvosok és nővérek. Farkas András úgy látja, ezzel a nyugdíjas munkavállaló nettó bére – azonos feltételek mellett – jövőre 14 százalékkal emelkedhet. Igaz, cserébe nem jár neki sem társadalombiztosítás, sem nyugdíjemelés."

Az érdekes cikket a hvg.hu online portálon IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...