Külföldön dolgozó magyarok figyelmébe!

Külföldön dolgozó magyarok figyelmébe!

2019. 02. 15.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A külföldön dolgozó több százezer magyar részére sorozatot indítok, amelyben országonként elemzem a helyi nyugdíjrendszert, különösen azt, hogy az ott dolgozó magyarok hogyan és mennyi nyugdíjjogosultságot szerezhetnek.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha még nem tette meg, iratkozzon föl a NyugdíjGuru News INGYENES heti hírlevelére - most különösen ajánlott a feliratkozás minden külföldön dolgozó magyar számára!

 

Sorozatot indítok mindazon államok nyugdíjrendszereiről, ahol sok magyar él és dolgozik

A legfrissebb becslések szerint hétszázezer főhöz közelít a tartósan külföldön dolgozó magyarok száma, akik számára életbevágóan fontos, hogy tisztában legyenek a külföldön szerzett nyugdíjjogaikkal és kötelezettségeikkel, a külföldi államokban és a Magyarországon szerzett nyugdíjjogaik együttes érvényesítésének módjaival, s az időskorra való felkészülésük speciális lehetőségeivel. 

A sorozatot Ausztriával indítom a közeli napokban. Ott már több, mint százezer honfitársunk él és dolgozik, további százezer magyar pedig naponta ingázik az osztrák-magyar határszélről.

Őket és családtagjaikat közelről érinti, hogyan, mikor, mennyi nyugdíjjjogosultságot szerezhetnek s ennek hogyan szerezhetnek érvényt.

Az osztrák nyugdíjrendszer után a német, a brit, a holland, a svéd, a norvég, az olasz , a portugál rendszereket, majd az Európán kívüli, nagy magyar diaszpórával rendelkező államokat (USA, Kanada, Ausztrália) veszem sorra, ezt követően pedig a volt szocialista államokat, közülük is elsősorban a közép-európai országokat veszem górcső alá.

A többi állam - ha van a nyugdíjrendszereik iránt érdeklődés - ezt követően jöhet majd.

Ez persze hatalmas ismeretanyag, és részemről is óriási erőfeszítést kíván a naprakész információk begyűjtése és feldolgozása, ezért ezeket az összefoglalóimat csak a hírlevelemre feliratkozók olvashatják. 

Kérem, ha Önnek van külföldön dolgozó rokona, barátja, ismerőse, feltétlenül küldje el neki ezt a feliratkozáshoz szükséges linket.

Minderről a Trend FM rádió Délutáni Monitor című műsorában is beszélgettem Érczfalvi András szerkesztővel, a hangfájlt a posztom alatt találja.

Nyugdíjsorozat a külföldön dolgozó magyarok számára Trend FM 20190212


K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...