Ilyen nyugdíjra számíthatnak a Svédországban dolgozó magyarok

Ilyen nyugdíjra számíthatnak a Svédországban dolgozó magyarok

2019. 10. 18.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Hosszú évekig tartó svéd szakmai, politikai és társadalmi egyeztetések sora után fogadták el 2003-ban azt a forradalmian új nyugdíjrendszert, amelynek lényege néhány mondatban összegezhető.

K Küldés K Nyomtatás

 

Magyarországon lassan mindenkinek dolgozik közelebbi-távolabbi rokona külföldön, közülük több tízezren Svédországban. A kint dolgozó magyarok számára létfontosságú, hogy tisztában legyenek a nyugdíjjogosultságaikkal mind a magyar, mind a külföldi nyugdíjrendszerek tekintetében.  

Ha Önnek is van Svédországban dolgozó rokona vagy barátja, kérem, tájékoztassa őket arról, hogy ide kattintva feltehetik a személyes kérdéseiket mind a hazai, mind a svéd nyugdíjjogosultságukkal és az ezzel kapcsolatos jogérvényesítési  lehetőségeikkel kapcsolatban.


A 2003-tól teljes körűen átalakított svéd nyugdíjrendszer több olyan innovációt is tartalmaz, amely számos ország nyugdíjreformjaihoz szolgál példaként. A leghíresebb újítást, az állami nyugdíjrendszer részeként bevezetett névleges egyéni számlák koncepcióját már átvette Lengyelország, Lettország, Norvégia, Olaszország és az Orosz Föderáció.

Hosszú évekig tartó svéd szakmai, politikai és társadalmi egyeztetések sora után fogadták el ezt a forradalmian új nyugdíjrendszert, amelynek lényege néhány mondatban összegezhető.

A cikk folytatását IDE KATTINTVA olvashatja el!

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...