Így kaphatnak nyugdíjat azok a magyarok, akik külföldön is dolgoztak

Így kaphatnak nyugdíjat azok a magyarok, akik külföldön is dolgoztak

2023. 11. 02.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Az Európai Unió több tagállamában is szerzett nyugdíjjogosultságok esetén érvényesülő nemzetközi nyugdíjmegállapításról írt összefoglalómat ismerteti a 24.hu hírportál.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a meglévő vagy a jövőbeni nyugdíjával, annak megállapításával, időzítésével, emelésével kapcsolatban, akkor azt ide kattintva fölteheti, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam. Ha még nem tette meg, ide kattintva iratkozzon föl az ingyenes heti hírlevelemre!

 

A cikk bevezetője:

"A KSH legutóbbi jelentése alapján ismét emelkedett, már 108 ezer volt azok száma, akik magyar háztartásukat megtartva ideiglenesen külföldön dolgoztak. Mellette pedig rengetegen vannak, akik nem ideiglenesen vállalnak munkát külföldön, hanem hosszabb távra, vagy végleg kiköltöztek. Leginkább Németországba mentek a magyarok, ahol már mintegy 190 ezren élnek, vagy az Egyesült Királyságba, ahol 2022 végén a regisztrált kint élő magyarok száma meghaladta a 170 ezret. Ausztriában is 100 ezer körülire teszik a magyarok számát. És akkor még a többi országot nem is említettük.

Sokakat érinthet tehát a kérdés, hogy hogyan kapnak majd nyugdíjat a kinti munka után. Ezt foglalta össze Farkas András nyugdíjszakértő blogjában."

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...