Választások után: mi lesz a nyugdíjakkal?

Választások után: mi lesz a nyugdíjakkal?

2022. 04. 21.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Mit kezdhetne most a kormány a nyugdíjrendszer valódi, nehéz problémáival? Mennyi pénzt gyűjthet, ha valaki 35, 45, vagy 55 évesen kezdi el a megtakarítást a nyugdíjra, az állam által támogatva? A Startlap PénzÜgyes podcast új adása.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése lenne a nyugdíjvárományával, a nyugdíj számításával, a nyugdíjemeléssel vagy a nyugdíj növelési lehetőségeivel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A podcast bevezetője:

"Mit kezdhetne most a kormány a nyugdíjrendszer valódi, nehéz problémáival? Miért átverés a nettósított nyugdíj? Mennyi pénzt gyűjthet, ha valaki 35, 45, vagy 55 évesen kezdi el a megtakarítást a nyugdíjra, az állam által támogatva? Farkas András nyugdíjszakértő és Veres Patrik pénzügyi szakértő tért vissza a PénzÜgyes podcast legújabb adásában."

Részlet a podcast leiratából:

"Viszi a háború a nyugdíjunkat? – Az ukrán válság hatásai a pénzünkre címmel jelent meg a PénzÜgyes podcast ötödik adása egy hónappal ezelőtt, most pedig a nyugdíjtéma folytatása következik. Ebben a részben szakértőink elmondják, hogy mit várnak a választások eredményétől a nyugdíjhelyzetet tekintve, illetve konkrét példákkal szemléltetik, miért fontos időben elkezdeni a nyugdíjmegtakarítást.

“Magyarországon a nyugdíjrendszer egyik legnagyobb gondja, hogy van az állami nyugdíjpillér, van egy annál sokkal kevésbé hangsúlyos öngondoskodási pillér, és nincs közte – a minden egyes modern nyugdíjrendszerben meglévő – foglalkoztatói nyugdíjpillér. Az újabb kétharmados felhatalmazással a kormány megvitathatná ezt a kérdést, új lábat növesztve a nyugdíjrendszerhez”- fogalmaz Farkas Andrásnyugdíjszakértő a PénzÜgyes adásában.

A NyugdíjGuru News alapítója kitért arra, hogy a nyugdíjemelés rendszerével is nagy gond van, mert kizárólag az inflációt követi. Mint elhangzik, idén kétszer is érkezhet kiegészítő  nyugdíjemelés, összességében öt százaléknyi. Ugyanakkor ez 200 milliárdos plusz tételt jelent abban a költségvetésben, amiben egyébként is nagy a hiány, a forrást pedig meg kell teremteni."

A podcastot ide kattintva hallgathatja meg.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...