Többmillió nyugdíjas örülhet a mai bejelentésnek - De mire is lesz elég?

Többmillió nyugdíjas örülhet a mai bejelentésnek - De mire is lesz elég?

2023. 09. 30.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Hatalmas várakozás közepette csütörtökön kiderült, hogy a kormány novemberben pontosan mennyivel is egészíti ki a nyugdíjakat. Az államnak idén összesen legalább 190 milliárd forintjába kerülő 3,1%-os nyugdíjkorrekcióban 2,5 millió ember részesül.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a meglévő vagy a jövőbeni nyugdíjával kapcsolatban, akkor azt ide kattintva fölteheti, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam. Ha még nem tette meg, ide kattintva iratkozzon föl az ingyenes heti hírlevelemre!

 

A cikk bevezetőjéből:

"Farkas András nyugdíjszakértő ennél valamivel magasabb kiegészítést várt előzetesen, szerinte a jelenlegi költségvetési helyzetben örülni lehet annak is, hogy az állami büdzsé ezt az összeget előteremtette. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a nyugdíjemelés rendszere továbbra sem méltányos. A kormány új döntése nem segít érdemben a kisnyugdíjasoknak."

A cikket ide kattintva olvashatja tovább.


A nyugdíjemelés a kisebb összegű nyugdíjban részesülők számára kisebb összegű különbözetet jelent, erről nyilatkoztam az RTL Híradónak is, amit ide kattintva nézhet meg.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...