Pénzügyminiszter: nem lesz rendkívüli nyugdíjemelés novemberig

Pénzügyminiszter: nem lesz rendkívüli nyugdíjemelés novemberig

2023. 08. 07.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A pénzügyminiszter a Nyuszet nyílt levelére adott válaszában közölte, hogy novemberig biztosan nem lesz nyugdíjemelési korrekció.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a nyugdíjával vagy a nyugdíjak emelésével kapcsolatban, akkor azt ide kattintva fölteheti, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

Részlet a Népszava cikkéből:

"Farkas András nyugdíjszakértő szerint még akár az is esélyes lehet, hogy elmarad a novemberi emelés, bár szerinte a kormány ezt nem meri meglépni. 

Lapunk kérdésére úgy fogalmazott: a novemberi kiegészítő nyugdíjemelés akkor nem marad el, ha a KSH szeptember 8-án várható inflációs gyorstájékoztatójának január-augusztus hónapokra vonatkozó adatai alapján az év egészére várható infláció mértéke meghaladja a 15 százalékot. A Magyar Nemzeti Bank 16,5 – 18,5 százalékot prognosztizál, az elemzői várakozások 18 százalék körül ingadoznak.

A kormányzati kommunikáció viszont erőteljesen hangsúlyozza, hogy az infláció csökkenése gyorsul, akár már októberben vagy legkésőbb novemberben egy számjegyű lehet. Ez akár arra is utalhat - mondta, hogy a kormányzat szeptemberben legfeljebb 15 százalékos éves inflációt mutatna, így ebben az esetben a novemberi kiegészítő nyugdíjemelésre sem kerülne sor.

Ennek azonban szerinte súlyos politikai kommunikációs kockázata lenne. Ezért látja úgy, hogy novemberben legalább 1,5 százalékos, de legfeljebb 3 százalékos kiegészítő nyugdíjemelésről dönthetnek majd."

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.


Álláspontomat ismerteti a Napi.hu hírportál is, ezt ide kattintva olvashatja el.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...