Nyugdíjemelés: egyre nagyobbak a különbségek a járandóságok között

Nyugdíjemelés: egyre nagyobbak a különbségek a járandóságok között

2020. 02. 03.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A rendszeres nyugdíjemelés csak az előrejelzett infláció mértékével emeli minden év januárjában a nyugdíjakat, ami a nyugdíjasok relatív elszegényedéséhez vezethet. Az ATV Híradó erről készült riportjában én is nyilatkoztam.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha személyes kérdése van a nyugdíjával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

Az ATV ajánlója:

"A nyugdíjemelés módjának megváltoztatását javasolják nyugdíjas szervezetek. Az érdekvédők szerint a százalékos emelés mellé be kellene vezetni egy felső limitet, hogy ne legyenek több százezres különbségek. A jelenlegi nyugdíjemeléssel a legmagasabb nyugdíjra jogosultak 35ször több pénzt kaptak, mint a minimálnyugdíjasok. További részletek a videóban."

(A velem készült interjú a videófájl 02.05 percétől kezdődik.)

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...