Nyugdíjemelés: a 2020-as növeléssel is bukhatnak még az idősek

Nyugdíjemelés: a 2020-as növeléssel is bukhatnak még az idősek

2019. 06. 24.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A napi.hu hírportál részletesen ismerteti a jövő évi nyugdíjemelésről írt összefoglalómat, ha nem olvasta volna, érdemes most elolvasnia!

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha személyes kérdése van a nyugdíjával vagy egyéb ellátásával kapcsolatban - feltételek, jogosultság, igénylés, jogorvoslat, növelési lehetőség, ellátás melletti munkavégzés, és így tovább -, akkor IDE KATTINTVA felteheti nekem a kérdését, hogy azt az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal megválaszoljam.

 

Néhány adat:

A 2019. januári nyugdíjemelés: 2,7%

Az infláció jelenleg 3,9%

A 2019 egészére várható infláció: 3,5%

Ha ez így lesz, most novemberben egyösszegű korrekció lehetséges, amikor a novemberi ellátással egyidejűleg utalják az egész évre járó különbözetet (ha az idei infláció nem lesz magasabb, mint 3,7% - ha magsabb lenne, akkor nem egyösszegű korrekcióra, hanem kiegészítő nyugdíjemelésre kerülne sor). A lényeg: ha lesz nyugdíjkorekció novemberben, akkor a nyugdíjasok idén a korrekció mértékig hitelt nyújtottak a magyar államnak - hiszen használhatta az állam azt a pénzt, amely a nyugdíjasokat illeti...

Jövőre hasonló helyzet lehet.

A 2020. januári nyugdíjemelés 2,8% lesz (ez szerepel a költségvetési törvényben).

A fentiek megismétlődhetnek jövőre is, ha az infláció nem esne januárban és azt követően 2,8%-ra vagy az alá.

Márpedig ennek nem sok esélye látszik...

A cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...