Nyugdíjba menjek, vagy várjak még?

Nyugdíjba menjek, vagy várjak még?

2023. 04. 01.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A nyugdíjigénylés optimális időzítésén sok múlik, nem elég csak az új valorizációs szorzószámokra figyelni.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a nyugdíjával, a nők kedvezményes nyugdíjával, a nyugdíjemeléssel vagy a nyugdíjrendszerben elérhető méltányossági lehetőségekkel kapcsolatban, akkor azt ide kattintva fölteheti, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A velem készült interjú alapján a Magyar Hangban megjelent cikk bevezetője:

"Az érintettek nagy része azt gondolja, a nyugdíjba vonulás pontos időpontjának nem nagyon van köze ahhoz, hogy pontosan mekkora lesz az ellátás összege. Pedig egyáltalán nem mindegy, hogy milyen a gazdasági helyzet a nyugdíjba vonulást megelőző esztendőben. Az általános gazdasági helyzet azért fontos, mert az általa meghatározott körülményekhez, lehetőségekhez igazodik egy fontos mutató, a valorizációs mutató értéke. Ez a mutató az egyébként nagyon bonyolult nyugdíjszámítási folyamatnak egyik fontos tényezője."

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...