Nő a nyugdíjak és a bérek vásárlóereje közti távolság

Nő a nyugdíjak és a bérek vásárlóereje közti távolság

2018. 04. 24.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A nyugdíjak kötelező emelésének mértéke minden évben messze elmarad a nemzetgazdasági átlagbér növekedési ütemétől. Emiatt egyre tágabbra nyílik az olló a nyugdíjak és a bérek vásárlóereje között.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha nem akar lemaradni a nyugellátásokra ható fejleményekről, iratkozzon föl az ingyenes heti hírlevelemre!

 

A Klubrádió Esti Gyors című műsorának 2018. április 23-i adásában Pikó András műsorvezetővel beszélgettem arról a folyamatról, amelynek következtében évről-évre lemaradhat a nyugdíjak vásárlóereje a nemzetgazdasági átlagbér vásárlóerejétől. Ha a nyugdíjakat évente átlagosan 3%-kal növelik (a kötelező nyugdíjemelés az infláció mértékével történik), az átlagbérek viszont 12-15%-kal nőnek, akkor már néhány év alatt is jelentősen leszakadhat a nyugdíjak vásárlóereje. A nyugdíjemelésre vonatkozó törvényi rendelkezéseket ezért célszerű lenne módosítani... Emellett beszélgettünk a gyermekszámtól függő nyugdíjrefom-javaslat indokairól és lehetséges következményeiről is.

A beszélgetést a rádió Archívumában IDE KATTINTVA hallgathatja meg.

(Április 23-i Esti Gyors, a 18.28-kor kezdődő blokkban szerepel a beszélgetésünk.)

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...