Módosultak a nyugdíjbiztosítási hatósági adategyeztetésre vonatkozó határidők

Módosultak a nyugdíjbiztosítási hatósági adategyeztetésre vonatkozó határidők

2020. 01. 17.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

2020. január 1-jétől módosult a hivatalból indítandó nyugdíjbiztosítási adategyeztetésre vonatkozó törvényi határidő.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha személyes kérdése van a nyugdíjával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A nyugdíjtörvényben módosult a hivatalból lefolytatott nyugdíjbiztosítási hatósági adategyeztetésre vonatkozó határidő, így a nyugdíjhatóság nem ötéves korcsoportok szerinti ötéves szakaszokban folytatja 2020. január 1-jétől az adategyeztetést, hanem minden érintett személynek a rá irányadó nyugdíjkorhatára betöltését megelőzően három évvel küldi ki az adategyeztetésről szóló hivatalos értesítést.

A módosított rendelkezés szerint a nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv (a kijelölt kerületi vagy járási hivatal) a nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően három évvel köteles az adategyeztetésről előírt értesítést – az eljárás menetéről szóló tájékoztatót, valamint a társadalombiztosítási nyilvántartásokban az érintett személyre vonatkozóan szereplő adatokról szóló kimutatást –  hivatalból megküldeni az érintett személynek.

A cikk folytatását IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...