Minden évben veszélyben vannak a magyar nyugdíjasok - Nagyot kell még idén emelni a nyugdíjakon

Minden évben veszélyben vannak a magyar nyugdíjasok - Nagyot kell még idén emelni a nyugdíjakon

2023. 09. 21.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A várt nyári rendkívüli nyugdíjemelési kiigazítás elmaradása miatt a nyugdíjasok szempontjából a legforróbb őszi téma, hogy végre lesz-e korrekciós nyugdíjemelés, és ha igen, akkor milyen mértékben. Lassul-e a nyugdíjasok relatív elszegényedése?

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a meglévő vagy a jövőbeni nyugdíjával kapcsolatban, akkor azt ide kattintva fölteheti, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam. Ha még nem tette meg, ide kattintva iratkozzon föl az ingyenes heti hírlevelemre!

 

A Portfolio gazdasági hírportálon 2023. szeptember 21-én a novemberi nyugdíjemelési korrekció kapcsán megjelent átfogó elemzésem bevezetője:

A nyugdíjtörvény szerint kiegészítő nyugdíjemelésben akkor részesülhetnek a nyugdíjasok, ha a KSH január-augusztus hónapokban mért inflációs adatai alapján becsült éves inflációs mérték legalább egy százalékponttal meghaladja a januárban végrehajtott nyugdíjnövelés százalékát.

Ilyenkor a különbözetet novemberben, januárig visszamenőleg megkapják a nyugdíjasok, vagyis a novemberi nyugdíj már emelt összegben érkezik, és a novemberi nyugdíjjal együtt egyösszegben megkapják az év első tíz hónapjára és a 13. havi nyugdíjra vonatkozó 11 havi emelési különbözetet  is a jogosultak.

A teljes elemzésemet ide kattintva olvashatja el!

 

 

 

 

 

Ezt az elemzésemet részletesen ismerteti a 24.hu hírportál is, amelyet ide kattintva olvashat el.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...