Milyen emelésre számíthatnak jövőre a nyugdíjasok a költségvetési törvény tervezete alapján?

Milyen emelésre számíthatnak jövőre a nyugdíjasok a költségvetési törvény tervezete alapján?

2023. 06. 11.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A jövő évre tervezett költségvetés 6%-os inflációval számol, így 2024. januárjában 6%-os nyugdíjemelés várható. A jövő februárban esedékes 13. havi nyugdíj fedezetét is betervezték a költségvetésbe.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a nyugdíjával, a nők kedvezményes nyugdíjával, a nyugdíjak megállapításával, számításával, vagy a nyugdíjak emelésével kapcsolatban, akkor azt ide kattintva fölteheti, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

Az M1 Summa gazdasági magazinműsor június 10-i adásában nyilatkoztam a jövő évben várható nyugdíjemelésről, 13. havi nyugdíjról és az esetleges nyugdíjprémiumról a 2024-re tervezett költségvetés alapján.

Az adást ide kattintva tekintheti meg.

(A riport a videófájl 5.24 percétől indul.)

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...