Miként is kalkulálhatnak a nyugdíjasok? – a szakértő válaszol

Miként is kalkulálhatnak a nyugdíjasok? – a szakértő válaszol

2023. 09. 30.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

"Az arra jogosultak a 11 hónapra eső emelési különbözetet most megkapják egy összegben, a novemberi és a decemberi nyugdíj pedig már emelt összegben érkezik, ezt az emelt összeget fogják 2024 januárjában tovább növelni."

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha személyes kérdése van a meglévő vagy a jövőbeni nyugdíjával kapcsolatban, akkor azt ide kattintva fölteheti, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam. Ha még nem tette meg, ide kattintva iratkozzon föl az ingyenes heti hírlevelemre!

 

A Hír TV Napi Aktuális című műsorában beszéltem a novemberi kiegészítő visszamenőleges nyugdíjemelés mértékéről és végrehajtásáról, az emelt összegben érkező novemberi nyugdíj mellé kézbesítendő egyösszegű emelési különbözetről (amely a január és október közötti 10 naptári hónapra plusz a 13. havi nyugdíjra, azaz összesen 11 hónapra járó emelési különbözet összege).

A teljes interjút ide kattintva tekintheti meg.

 

 

 

A novemberi kiegészítő nyugdíjemelés kapcsán az Index portál is több cikkében idéz, ezeket ide és ide kattintva olvashatja el.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...