Miért logikátlan a nyugdíjak egységes emelése?

Miért logikátlan a nyugdíjak egységes emelése?

2021. 02. 07.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A rendszeres nyugdíjemelés egységes százalékos mértéke minden évben méltánytalanul tovább növeli a nyugdíjasok közötti különbségeket.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha kérdése van a kötelező nyugdíjemelésekkel vagy az Ön nyugdíjjogosultságával és annak maximális érvényesítésével kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA tegye azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

Részlet a Blikknek adott legutóbbi nyilatkozatomból:

"Egyre többen feszegetik, hogy szétszakad a nyugdíjasok társadalma. Mi az oka ennek?

– Az egyik ok az egységes százalékos mértékű éves nyugdíjemelés, amely nélkülöz mindenféle kiegyenlítő mechanizmust. Most például három százalékot emeltek, amit mindenki a saját nyugdíjára vetítve kap meg: akinek 50 ezer forintos a nyugdíja, az havi 1500 forinttal lett gazdagabb, akinek 500 ezer forintos a nyugdíja, az havi 15 ezer forinttal."

A teljes interjút IDE KATTINTVA olvashatja el.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...