Rengeteg magyart fenyeget a kettős nyugdíjveszedelem

Rengeteg magyart fenyeget a kettős nyugdíjveszedelem

2021. 11. 30.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Jövőre a katások járulékalapja minden esetben kisebb lesz, mint a minimálbér, így minden katás szolgálati idejét arányosítani kell. A katások nyugdíjvárománya a nagyon alacsony járulékalap és a zsugorított szolgálati idő miatt siralmas.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nyugdíjnövelési lehetőségekkel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA tegye föl a kérdését, és méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszolom. 

 

A Portfolio.hu gazdasági hírportál részletesen ismerteti a katások nyugdíjvárományának a jövő évi szabályok miatt elkerülhetetlen  romlásáról írt összefoglalómat.

Részletek a cikkből:

"2021. DECEMBER 31-ÉIG CSAK AZ 50 EZER FORINT TÉTELES ADÓT FIZETŐ KATÁS VÁLLALKOZÓKAT FENYEGETTE KETTŐS VESZEDELEM A NYUGDÍJUK TEKINTETÉBEN, DE A MINIMÁLBÉR ÉS A GARANTÁLT BÉRMINIMUM 2022. ÉVI EMELÉSÉVEL ÖSSZEFÜGGÉSBEN SZÜKSÉGES ADÓINTÉZKEDÉSEKRŐL BENYÚJTOTT TÖRVÉNYJAVASLAT TÜKRÉBEN A 75 EZER FORINT TÉTELES ADÓT FIZETŐ KATÁSOK IS EBBE A KÖRBE KERÜLTEK.

Az egyik veszedelem az, hogy a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) körébe tartozók nyugdíjszámítás során figyelembe vehető szolgálati ideje az arányosítás miatt rövidebb lesz, és e rövidebb (arányosított) szolgálati idő alapján kell majd megállapítani azt a nyugdíjszorzót, amellyel a számított nettó életpálya átlagkeresetüket meg kell szorozni a nyugdíj összegének meghatározásához.


A másik veszedelem az, hogy e számított nettó átlagkeresetet is csökkenti a katás időszakban beszámítható kereset nagyon alacsony összege."

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...