Hiába az emelés, egyre kevesebbet érnek a nyugdíjak, 2023-ban 60 milliárdot spórolt az állam a nyugdíjasokon

Hiába az emelés, egyre kevesebbet érnek a nyugdíjak, 2023-ban 60 milliárdot spórolt az állam a nyugdíjasokon

2023. 12. 05.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Utólag kiderült, hogy a 2022-es tényleges infláció magasabb volt az év közben becsültnél, de ez a pénz már elveszett a nyugdíjasok számára. Idén is fenyeget ez a veszély. Az átlagkeresetekhez képest is évről-évre nő a leszakadás.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha még nem tette meg, ide kattintva feliratkozhat az ingyenes heti hírlevelemre, hogy ne maradjon le semmilyen fontos fejleményről a nyugdíjrendszer kapcsán.

 

A szeretlekmagyarorszag.hu hírportál részére adtam interjút a nyugdíjemelések kapcsán, a cikket 2023. december 5-én tették közzé.

Részlet az interjú bevezetőjéből:

"A nyugdíjakat a törvény szerint mindig január elsejétől emelik, az arra az évre becsült inflációs célnak megfelelő mértékben. Ha az infláció nagyobb lesz, akkor novemberben visszamenőleges korrekciót kell végrehajtani. Az elmúlt években rendszeresen szükség is volt erre, mert alulbecsülték a várható inflációt. Hogy jövőre kell-e ettől tartani, és mennyit érnek valójában a nyugdíjak, arról Farkas András nyugdíjszakértővel beszélgettünk."

Az interjút ide kattintva olvashatja el.

 

 

A cikket részletesen ismertetik

- a 24.hu és

- a Pénzcentrum.hu

hírportálok is.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...