"Ez a vicc kategóriája, a nyugdíjasok inkább kiborulnak tőle, mint hogy örülnének neki"

"Ez a vicc kategóriája, a nyugdíjasok inkább kiborulnak tőle, mint hogy örülnének neki"

2024. 02. 01.

Tényleg csak kétezer forint lehet novemberben a nyugdíjprémium? Vagy lehetne tízezer is? Esetleg ötvenezer? Hogyan? Erről beszéltem a Szeretlek, Magyarország (szmo) hírportálnak.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nyugdíjával vagy a jövőben várható nyugdíjával kapcsolatban, akkor azt ide kattintva fölteheti, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.
Ha nem akar lemaradni a nyugdíjrendszert, a nyugdíjakat és a nyugdíjas életre való felkészülés lehetőségeit érintő változásokról, akkor ide kattintva iratkozzon föl az ingyenes heti hírlevelemre!

 

Részlet a velem készített interjúból a Szeretlek, Magyarország portálon:

A nyugdíjprémium feltétele az, hogy legalább 3,5 százalékos legyen a GDP adott évi növekedése – feltéve, hogy időközben a költségvetési egyenlegcél is teljesül. Vagyis kettős feltétel van – igaz, mindkét feltételt a kormány dönti el, hogy teljesül-e.

A képlet szerint pedig a novemberi nyugdíj egynegyedét, de legfeljebb 20 ezer forintot szoroznak meg egy szorzószámmal, ami pedig akkora, amennyivel meghaladja a tényleges GDP-növekedés a 3,5 százalékos törvényi küszöbértéket.

A probléma, hogy idén 3,6 százalékos lesz a gazdasági növekedés, ezt mutatja a Pénzügyminisztérium makrogazdasági előrejelzése, és ezt erősítette meg a miniszter is. Ha pedig a 3,6 százalékból levonunk 3,5 százalékot, akkor 0,1 marad, és ezt a szorzót kell rávetíteni a maximum 20 ezer forintra. Így 0,1 X 20 ezer, azaz pontosan kétezer forint jön ki.

Ez a vicc kategóriája, a nyugdíjasok pedig inkább kiborulnak tőle, mint hogy örülnének neki.

A velem készített teljes interjút ide kattintva olvashatja el.
 

 

A nyugdíjprémium kapcsán az ATV részére adott interjúmat idézi a Növekedés.hu vállalkozói hírportál is, ezt ide kattintva olvashatja el.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...