Évközi emelést kapnak a nyugdíjasok

Évközi emelést kapnak a nyugdíjasok

2021. 06. 03.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Június 1-jétől 0,6 százalékkal nőttek a nyugdíjak, mivel az eredetileg tervezettnél magasabb infláció várható az idén.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nyugdíjával vagy annak növelési lehetőségeivel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

Részlet a Figyelő velem készített interjújából:

"A nyugdíjakat minden év januárjában meg kell emelni a költségvetésben szereplő inflációs mértékkel. Ez idén három százalék volt, de időközben – a büdzsé módosításával – ezt felfelé, 3,6 százalékra változtatták.

A kettő közötti különbségből adódó, jelen esetben 0,6 százalékos emelést januárig visszamenőleges hatállyal kell folyósítani a jogosultaknak – magyarázta a jogszabályi hátteret a Figyelőnek nyilatkozó Farkas András, a nyugdijguru.hu szakértője. Jelezte, az öregségi nyugdíjak mellett további huszonhat nyugdíjszerű ellátás és járadék mértéke nő, ami összesen mintegy 2,6 millió embert érint."

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

Az interjút átvette a Világgazdaság is, amelynek cikke IDE KATTINTVA olvasható.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...