Ennyi lehet a legmagasabb nyugdíj

Ennyi lehet a legmagasabb nyugdíj

2024. 03. 06.

Az RTL Reggeliben a nyugdíjemelésről, a 13. havi nyugdíjról, a nyugdíjasok idei helyzetéről, a nyugdíjak összegéről és a várható nyugdíjreformról beszéltem.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha kérdése van a meglévő vagy a leendő nyugdíjával, annak optimális igénylésével vagy növelési lehetőségeivel kapcsolatban, akkor azt ide kattintva fölteheti, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.


Ha nem akar lemaradni a nyugdíjrendszert, a nyugdíjakat és a nyugdíjas életre való felkészülés lehetőségeit érintő változásokról, akkor ide kattintva iratkozzon föl az ingyenes heti hírlevelemre!


 

Az RTL Reggeli 2024. március 6-i adásában velem folytatott beszélgetést ide kattintva tekintheti meg.

A beszélgetés ajánlója az RTL honlapján:

A nyugdíjasoknak jól indult az év: januárban megjött a 6 százalékos emelés, februárban pedig a 13. havi nyugdíj. Ha marad a 6 százalék alatti infláció, akkor az év ugyanilyen jól is folytatódhat. Farkas András emlékeztetett: 520,5 milliárdot kellett kifizetni a 13. havi nyugdíjra, de szerinte, amíg van politikai szándék, addig lesz erre pénz is. A nyugdíjasoknak ugyanis nagyon fontos ez a plusz ellátás, olyan mintha 8 százalékkal több lenne az éves nyugdíjuk. A szakértő arról is beszélt, hogy átlag nyugdíj 230 ezer forint körül van, ami nem tűnik rossznak, de az átlag mindig felfelé húz. Azt is elárulta, hogy mennyi lehet a havi legmagasabb nyugdíj.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...