Egész pályás letámadás

Egész pályás letámadás

2021. 10. 16.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A Magyar Hangnak adott interjúban összegeztem a nyugdíjasokat idén november és jövő február között megillető juttatásokat és azok finanszírozási kihívásait.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nyugdíjával, a nyugdíjemelésekkel, a nyugdíjprémiummal, vagy az egyéb nyugdíjnövelési lehetőségekkel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA tegye föl a kérdését, és méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszolom. 

 

Egész pályás letámadás

Pénzáradattal nyerné el a nyugdíjasok kegyeit a kormány

 

Részlet a Magyar Hang polgári hetilap 2021. október 15-21. számának 13. oldalán megjelent interjúból:

A nyugdíjasokra hulló váratlan pénzeső kapcsán arra is felhívta a figyelmet Farkas András, hogy egyelőre nem világos, miből fogják kifizetni az extra juttatásokat. A nyugdíjprémium ugyanis 2,5 millió embernek jár, ami 200 milliárd forintos kiadás, szemben az idei költségvetésben szereplő 53,5 milliárdos előirányzattal. Az ugyanennek a 2,5 millió jogosultnak járó 13. havi nyugdíj kifizetésére pedig csak a kétheti összeg fedezete, 160 milliárd szerepel a 2022-es költségvetésben, azaz a másik 160 milliárdot szintén elő kell teremteni valahonnan. Mindezt hitelből fizetni pedig a kormányzati retorikát figyelve nem lehet, hiszen „hitelből nem lehet nyugdíjat emelni.”

A választási évben tehát a korábbiakhoz képest kitesz magáért a kormány, és legalább valamelyest mérsékli a nyugdíjak erőteljes leszakadását az évek óta dinamikusan növekvő bérektől. Hiába volt ugyanis a szlogen, hogy Magyarország jobban teljesít!, ebből az időskorúaknak eddig nem sok hasznuk volt. Ellátásuk ugyanis a kifejezetten alacsony infláció értékével, azaz néhány százalékkal emelkedett, miközben a bérek jó néhány éve tíz százalék körüli mértékben növekednek.

A teljes interjút a Magyar Hang október 15-21. közötti nyomtatott számában olvashatja el.

 

Magyar Hang, 2021. október 15-21., 13. oldal
K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...