Az uniós átlagnál négy évvel kevesebb időt töltenek nyugdíjban a magyarok

Az uniós átlagnál négy évvel kevesebb időt töltenek nyugdíjban a magyarok

2024. 04. 08.

Bár a nyugdíjkorhatár tekintetében Magyarország megközelíti az uniós átlagot, a munka befejezése után várható élettartamot illetően már a lista végén van hazánk.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a nyugdíjával vagy a nyugdíjjogosultsága növelési lehetőségeivel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti fel nekem a kérdését, hogy azt jutányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal megválaszoljam.

 

Részlet az Inforádióban elhangzott interjú leiratából az Infostart portálon:

Farkas András az InfoRádióban elmondta: főként egészségügyi és életmódbeli okai vannak annak, hogy kevesebb időt töltenek nyugdíjban a magyarok az Európai Unió más országainak állampolgáraihoz képest. Mint fogalmazott, a mozgásszegény életmód, az elhízottság és a dohányzás érezteti a hatását az idős korban, többek közt emiatt ennyire alacsony idehaza a várható élettartam. „Ennél még rosszabb lenne a kép, ha azt néznénk meg, hogy az egészségben várható további élettartam hogy alakul Magyarországon és az Európai Unióban” – tette hozzá a nyugdíjszakértő.

Úgy véli, nagyon nehezen mérhető jelenségről van szó, de a kutatási eredmények azt mutatják, hogy „nagyon tragikus helyzetben vagyunk”. Farkas András tájékoztatása szerint a megbetegedések számát tekintve Magyarország „a rangsor végén kullog” az Európai Unióban. Mint mondta, a várható élettartam értéke önmagában is elég rossz adat idehaza, az egészségben várható élettartam pedig „kifejezetten tragikus”.

A teljes beszélgetést ide kattintva hallgathatja meg és olvashatja el.

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...