A rendszerváltás óta nem voltak ilyen nehéz helyzetben a nyugdíjasok

A rendszerváltás óta nem voltak ilyen nehéz helyzetben a nyugdíjasok

2023. 07. 10.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Idén már csak novemberben lehet esetleg kiegészítő nyugdíjemelés, de csak akkor, ha a KSH adatai alapján szeptemberben várható kormányzati becslés szerint az éves infláció meghaladja a 15%-ot - miközben még júniusban is 21,2% a nyugdíjas infláció.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a nyugdíjával, a nők kedvezményes nyugdíjával, a nyugdíjak megállapításával, számításával, vagy a nyugdíjak emelésével kapcsolatban, akkor azt ide kattintva fölteheti, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A Reggeli Start Szemtől szemben rovatának július 10-i adásában az idei nyugdíjemelési korrekció lehetőségéről és esélyeiről beszélgettem.

Az adást ide kattintva tekintheti meg.

 

 

 

A nyugdíjemelési korrekció szükségességéről az ATV Híradó július 8-i adásában is beszéltem, a riportot ide kattintva tekintheti meg.

 

A korrekciós nyugdíjemelés kapcsán a Népszava július 10-i cikkében is idéznek, ezt ide kattintva olvashatja el.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...