A nyugdíjasok elszegényedési csúszdájáról

A nyugdíjasok elszegényedési csúszdájáról

2023. 11. 21.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A nyugdíjas elszegényedési csúszda jelensége kapcsán a nyugdíjemelési eljárás reformjának szükségességéről beszéltem a Szeged Híradó riportjában.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nyugdíjával, annak megállapításával, a nyugdíjigénylés időzítésével, a nyugdíj emelésével kapcsolatban, akkor azt ide kattintva fölteheti, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam. Ha még nem tette meg, ide kattintva iratkozzon föl az ingyenes heti hírlevelemre!

 

A Szeged Híradó beharangozója:

"Szegénységi csúszdára kerültek a nyugdíjasok! A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a nyugdíjszakértők szerint ennek legfőbb oka, hogy a nyugdíjak összességében egyre távolodnak az aktív dolgozók keresetétől. A másik ok, hogy az emelések a korrekciók ellenére is rendre elmaradnak a valódi infláció mértékétől. A rendszer reformra szorul, de ezt a nyugdíjas szervezetek szerint csak az érintettek bevonásával lehetne megvalósítani. Párbeszédre viszont nem igen látnak kormányzati hajlandóságot."

A riportot ide kattintva tekintheti meg.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...