A magyar nyugdíjrendszer bonyolultsága még a mesterséges intelligenciát is falhoz állítja

A magyar nyugdíjrendszer bonyolultsága még a mesterséges intelligenciát is falhoz állítja

2023. 06. 23.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A Piac és Profit gazdasági magazinban jelent meg cikk a Nyugdíjszerviz első adásáról.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a nyugdíjával, a nők kedvezményes nyugdíjával, a nyugdíjak megállapításával, számításával, vagy a nyugdíjak emelésével kapcsolatban, akkor azt ide kattintva fölteheti, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A cikk bevezetője:

"Miért nem kaphatnak a magyar munkavállalók naprakész információkat arról, hogyan állnak nyugdíj-megtakarításaik? A jelenlegi gyakorlat szerint mindössze egyszer, 3 évvel a nyugdíjba vonulás előtt küld az érintetteknek adatokat hivatalosan a hatóság. Többi között erről volt szó az Oltalom Rádió, a Klasszis Média, valamint a Piac és Profit gazdasági hírportál Nyugdíjszerviz című közös műsorában.

A magyar nyugdíjrendszer az egyik legbonyolultabb a világon – mondta dr. Farkas András nyugdíjszakértő. A számítás módszere az utóbbi években agyonkomplikálódott, földi halandó magától nem is tudja kikalkulálni járandóságát."

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

A teljes Nyugdíjszerviz című műsort itt hallgathatja meg.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...