A 13. havi nyugdíj turbófokozatba löki a szétszakadást

A 13. havi nyugdíj turbófokozatba löki a szétszakadást

2024. 03. 06.

A nyugdíjemelés és a 13. havi nyugdíj mai rendszere mélyíti a szakadékot a nyugdíjas társadalom tagjai között.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a meglévő vagy a leendő nyugdíjával, annak optimális igénylésével vagy növelési lehetőségeivel kapcsolatban, akkor azt ide kattintva fölteheti, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.
Ha nem akar lemaradni a nyugdíjrendszert, a nyugdíjakat és a nyugdíjas életre való felkészülés lehetőségeit érintő változásokról, akkor ide kattintva iratkozzon föl az ingyenes heti hírlevelemre!

 

Részlet az Inforádióban elhangzott (és az Infostart portálon is részletesen ismertetett) nyilatkozatomból:

A 13. havi nyugdíj csak akkor lehetne méltányos, ha átgondolt szolidaritási újraelosztási elemeket is tartalmazna.

Februárban minden nyugellátásra jogosult dupla nyugdíjat kapott, hiszen most vehette kézhez a 13. havi nyugdíjat is. A 13. havi nyugdíjnak rendkívül pozitív tulajdonsága, hogy ez a plusz egyhavi juttatás éves szinten olyan, mintha 8,3 százalékos éves plusz nyugdíjemelést kapna minden nyugdíjas.

Ez nyilván rendkívül fontos, és az elszegényedési csúszda meredekségét enyhíteni képes jelentős mértékben.

Csakhogy az, hogy mindenki a saját nyugdíja összegével megegyező mértékű 13. havi nyugdíjat kap, nem képes a korábban felhalmozódott méltánytalanságokat kezelni, és ez hozzájárul ahhoz, hogy minden évben egyfajta turbófokozatban löki a nyugdíjas társadalom tagjainak a szétszakadását.

A teljes nyilatkozatot ide kattintva érheti el.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...