2024. januárban 6% nyugdíjemelés várható

2024. januárban 6% nyugdíjemelés várható

2023. 10. 04.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

2024. januárban 6%-kal emelkednek a nyugdíjak.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a meglévő vagy a jövőbeni nyugdíjával kapcsolatban, akkor azt ide kattintva fölteheti, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam. Ha még nem tette meg, ide kattintva iratkozzon föl az ingyenes heti hírlevelemre!

 

Még végre sem hajtották a novemberi 3,1%-os nyugdíjemelési korrekciót, a pénzügyminiszter sietett közölni, hogy jövő januárban 6%-kal emelik a nyugdíjakat.

Persze csak akkor, teszem hozzá, ha a 2024-re szóló költségvetési törvény e rendelkezését nem módosítják januárig.

Ha esetleg az idei nyugdíjas infláció - amelyet 18,5%-os mértékűre becsült a kormányzat, ennek megfelelő a novemberi korrekció mértéke - mégis magasabb lenne a valóságban (erre viszont csak 2024. februárban derül majd fény), akkor azt a különbözetet már nem fizetik ki, vagyis a januárra tervezett emelés egy ilyen esetleges különbséggel nem lesz magasabb.

A januári emelésről nyilatkoztam az ATV Híradó október 3-i adásában, ezt ide kattintva tekintheti meg.

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...