Portfolio Öngondoskodás Konferencia 2020

Portfolio Öngondoskodás Konferencia 2020

2020. 11. 11.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A Portfolio Öngondoskodás konferenciája délutáni online rendezvényének nyugdíjpaneljében a szakértők egyetértettek abban, hogy mielőtt elindulnának a jóléti alapok, érdemesebb lenne helyreállítani a munkáltatók kedvező adózását.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Személyes kérdése van a meglévő vagy a jövőbeni  nyugdíjával vagy annak növelési lehetőségeivel kapcsolatban? IDE KATTINTVA fölteheti a kérdését, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

"A Portfolio Öngondoskodás konferenciája délutáni online rendezvényének nyugdíjpaneljében a szakértők egyetértettek abban, hogy mielőtt elindulnának a jóléti alapok, érdemesebb lenne helyreállítani a munkáltatók kedvező adózását a cafeteria keretein belül, és érdemes lenne időt adni az embereknek arra, hogy hozzászokjanak a jelenlegi nyugdíj-megtakarítási eszközökhöz, mielőtt egy új terméket dobnak piacra. A szakemberek abban is egyetértettek, hogy sosem állt még rendelkezésre ilyen széles körű termékpaletta az öngondoskodásra, mint most."

 

"Dr. Farkas András, a NyugdíjGuru News alapító-főszerkesztője elmondta, hogy a magyar aggregát helyettesítési rátát nézni sok értelme nincs, ugyanis egy nyugdíjas megélhetési lehetőségeit nem feltétlenül mutatja jól, ha azt nézzük, hogy az átlagkeresetekhez képest hogyan alakul az átlagnyugdíj. Azt lehet látni, hogy a mostani fiatalok szemében a nyugdíjmegtakarítás nem bír nagy jelentőséggel, egész egyszerűen azért, mert ebben a korban még nem erre költenek. A nyugdíj miatt az emberek csak idősebb korban kezdenek el aggódni.

A jóléti alapokkal szerinte azért kell vigyázni, mivel az emberek fejében a magán-nyugdíjpénztári államosítások ugranak fel, tehát ennek kommunikációját körültekintően kell végrehajtani. Mivel itthon erős az állami túlsúly a magyar nyugdíjrendszerben, szerinte vissza kell adni a munkáltatóknak azt az adókedvezményt, amit a cafeteria keretében elvettek. Először ezt kellene meglépni, és csak ezt követően a jóléti alapok rendszerét – tette hozzá."

Az online konferenciáról szóló beszámolót IDE KATTINTVA olvashatja tovább.

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...