Ez a magyar nyugdíjvalóság: szegénységi csúszdára kerülnek az idősek

Ez a magyar nyugdíjvalóság: szegénységi csúszdára kerülnek az idősek

2021. 09. 19.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Minden magyar nyugdíjas egy szegénységi csúszdára kerül, amint megállapították a nyugdíját.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nyugdíjával, vagy a nyugdíjas évekre való pénzügyi felkészülés lehetőségeivel és eszközeivel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA tegye föl a kérdését, és méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszolom. 

 

A magyar nyugdíjrendszerben a nyugdíjak megállapítása során a nyugdíjazás előtti év országos nettó átlagkereseti szintjéhez kell igazítani (valorizálni) a korábbi években szerzett nettósított kereseteket, ezt követően azonban a nyugdíjak rendszeres éves emelése csak az előrejelzett éves infláció mértékétől függ.

HA AZ INFLÁCIÓ NÖVEKEDÉSI ÜTEMÉT MEGHALADJA A NEMZETGAZDASÁGI ÁTLAGBÉR NÖVEKEDÉSE - AZ UTÓBBI FÉL ÉVTIZEDBEN KÖZEL NÉGYSZER GYORSABBAN NŐTT A NETTÓ ÁTLAGKERESET, MINT AZ INFLÁCIÓ -, AKKOR A NYUGDÍJAK VÁSÁRLÓÉRTÉKE A NEMZETGAZDASÁGI ÁTLAGBÉR VÁSÁRLÓÉRTÉKÉHEZ KÉPEST FOLYAMATOSAN ZUHAN.

EZÉRT SZEGÉNYEDIK MINDEN NYUGDÍJAS GYORSULÓ ÜTEMBEN AZ AKTÍV KERESŐKHÖZ KÉPEST.

A nyugdíjas szervezetek által követelt vegyes indexálás révén történő nyugdíjkarbantartás önmagában nem megoldás, szükség van egyrészt a nyugdíjmegállapítási évjárat szerint, másrészt az egyes nyugdíjszintek szerint sávozott nyugdíjemelési módszer kidolgozására.


A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

A cikket részletesen ismerteti a Napi.hu hírportál is, itt.


A nyugdíjasok és a nyugdíjrendszer gondjairól, továbbá a nyugdíjcélú előtakarékosság optimális lehetőségeiről a Portfolio Öngondoskodás konferenciáján is előadtam 2021. szeptember 22-én.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...