Durván feszíti a költségvetést két nyugdíjintézkedés - Miért vizsgálnák a korhatáremelést?

Durván feszíti a költségvetést két nyugdíjintézkedés - Miért vizsgálnák a korhatáremelést?

2023. 08. 28.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A nyugdíjkorhatárnak a 65 éves korban várható további élettartamhoz kötése forró és népszerű téma, de semmi sem indokolja a korhatár emelését a közeljövőben. A 13. havi nyugdíj és a Nők40 viszont hatalmas többletsúly a nyugdíjköltségvetésben.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a nyugdíjával kapcsolatban, akkor azt ide kattintva fölteheti, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A  Portfolio gazdasági hírportál podcastjában beszéltem a nyugdíjkorhatár jövőbeni alakulásáról és a magyar nyugdíjköltségvetést már most feszítő két hatalmas kiadási tételről.

Részlet a  podcast bevezetőjéből:

"Már meghallgatható a Portfolio Checklist hétfői adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy van-e esélye a nyugdíjkorhatár további emelésének Magyarországon és mi az a két dolog, amely leginkább feszíti a költségvetést a nyugdíjkiadásokkal összefüggésben. Vendégünk volt Farkas András nyugdíjszakértő."

A podcastot ide kattintva érheti el.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...