Sok nyugdíjas szerint ők hitelezik az államot

Sok nyugdíjas szerint ők hitelezik az államot

2023. 04. 21.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A januári 15%-os nyugdíjemelésnél több mint 11%-kal magasabb első negyedévi nyugdíjas infláció miatt a nyugdíjasok "hiteleznek" a magyar államnak, hiszen csak több hónapos késéssel számíthatnak pótlólagos nyugdíjemelésre.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a korbetöltött öregségi nyugdíjával, a nők kedvezményes nyugdíjával vagy a nyugdíj emelésével kapcsolatban, akkor azt ide kattintva fölteheti, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A magyar infláció az év első három hónapjában egész Európában kimagaslóan a legrosszabb volt, s még ennél is rosszabb, 26% fölötti mértékű maradt a nyugdíjas infláció.

Ezzel szemben a nyugdíjemelés eddig csak 15%-os volt, mikor várható (egyáltalán várható-e) kiegészítő korrekciós emelés és mekkora mértékben? Egyebek között erről is beszéltem az RTL Reggeliben.

Az adást ide kattintva tekintheti meg.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...