Rosszabbul is járhat, aki idén megy nyugdíjba

Rosszabbul is járhat, aki idén megy nyugdíjba

2023. 04. 02.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Az idei valorizációs sorzók 17,5%-kal magasabbak, mint a tavalyiak. Az e szorzókkal idén megállapított nyugdíjakra viszont csak jövőre jár nyugdíjemelés és 13. havi nyugdíj. Mikortól érdemes a nyugdíjat igénybe venni? Az Indexnek nyilatkoztam erről.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a nyugdíjával, a nők kedvezményes nyugdíjával, vagy a nyugdíjcélú előtakarékosság lehetőségeivel kapcsolatban, akkor azt ide kattintva fölteheti, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A cikk bevezetőjéből:

"A magas infláció és az átlagkereset megugrása miatt rég nem látott mértékben, 17,5 százalékkal kell felszorozni a 2021-ben szerzett jövedelmet a nyugdíj-megállapításnál, de a szakember szerint minden korhatárt elérőnek érdemes morfondíroznia, mikortól is legyen valóban nyugdíjas."

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el az Index portálon.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...