Mi változik és mi nem 2021-ben a nyugdíjakat illetően?

Mi változik és mi nem 2021-ben a nyugdíjakat illetően?

2021. 01. 11.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Első 2021-es videómban összefoglaltam, idén mi változik és mi nem a nyugdíjrendszerben, s ezek közül mi az, ami kedvező, s mi az, ami kedvezőtlen hatást gyakorolhat a nyugdíjakra és a nyugdíjasokra.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nyugdíjigénylés idei optimális időzítésével, a nyugdíjmegállapítással, a nyugdíjnöveléssel, és általában bármilyen téren a nyugdíjával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA tegye azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

Ebben a videóban bemutatom

- a nyugdíjmegállapítást érintő kedvező változásokat (várhatóan akár 10%-kal magasabb idei valorizációs szorzók, nyugdíjjárulék-mentes időszakok beszámítása a szolgálati időbe a koronavírus járvány miatt különösen veszélyeztetett iparágak dolgozói esetén)

- a nyugdíjasokat érintő kedvező változásokat (nyugdíjemelés, 13. havi nyugdíj visszaépítésének megkezdése, lehetséges nyugdíjprémium, méltányossági ellátások megállapíthatósági összeghatárának növekedése, rokkantsági és rehabilitációs ellátás melletti munkavégzés kereseti korlátozásának megszüntetése)

- azokat a 2021-ben is változatlan körülményeket, amelyek hatása kedvező (nem nő idén a nyugdíjkorhatár, a nyugdíjigényléshez nem kell megszüntetni a biztosítási jogviszonyt, nem szigorodnak a Nők40 feltételei, a korábban megszerzett korkedvezmény időkorlát nélkül érvényesíthető, a nyugdíj mellett bármely jogviszonyban szerzett kereset járulékmentes, a Nők40 mellett szerzett keresetekre nem vonatkozik kereseti korlátozás), és

- azokat a 2021-ben is változatlan körülményeket, amelyek hatása kedvezőtlen (változatlan a nyugdíjképlet, nem egyenesítették ki a nyugdíjskálát, a közszférában továbbra is szünetel a nyugdíj mindaddig, amíg a nyugdíjas közalkalmazotti és hasonló jellegű jogviszonya fennáll, a teljes öregségi nyugdíj legkisebb összegét változatlanul 28.500 forint/hó értékben bebetonozták, emiatt a méltányossági nyugdíj, a kivételes nyugellátás-emelés és az egyszeri segély összege 14. éve változatlanul alacsony összegekben állapítható csak meg).

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...